Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2019:

Icehotel Restaurant

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenChambre separéeEnklare mat i bar eller specialavdelningFestvåningParkeringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheterVinterkrogMedlem i Visita – Svensk BesöksnäringAmerican Express-ansluten
Icehotel Restaurant

Unikt hotell lockar hela världen till Lappland

Den torvtäckta igloon med bar och 20 hotellrum av is och snö är öppen året runt. Varje vinter bygger man till ett designhotell av is som på våren smälter ner i älven. Destinationen är en obeskrivlig upplevelse som årligen lockar tusentals turister från hela världen varav 80 par gifter sig här. Och de vill ju äta, gärna exotisk mat från trakten. I värdshuset på andra sidan vägen har en del av restaurangen avknoppats till chef’s table med en tolvrätters avsmakningsmeny. Matsalen som vetter bort från älven är stilrent och enkelt inredd, belyst tyg i taket skapar en norrskensillusion. Här finns en femrätters meny serverad på fat av is. Vi väljer dock från à la carten och en finfin vinlista med något få alternativ på glas. Förrätterna bjuder på rena smaker och precision i tillagningen. Soppan på potatis och ramslök hälls rykande varm över tärnad palsternacka och gravad ripa, mycket välbalanserat. Spätburgundern i glaset frilägger den mustiga smaken av ripan. Biffen från Luleå är perfekt medium enligt önskemål och serveras med en smarrig bearnaise på brynt smör. Den stora portionen pommes frites orkar vi inte äta upp – vilket visar sig klokt inför desserterna som är vansinnigt goda. Vaniljglass med hjortron är uppgraderad med smakrikt kaksmul. Jordgubbsbavaroisen serveras med perfekta jordgubbar, kraftig chokladglass, romchokladkulor och chokladsockerkaka. Sött, syrligt, saftigt och chokladmäktigt. Servisen är flerspråkig och flink men har inte alltid full koll på allt gott som serveras. Ett unikt resmål.

  • Icehotel Restaurant
  • Icehotel Restaurant

Hitta hit

67.85083333333320.594166666667

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..